Home » Julien Helmhout, SEO Expert

Julien Helmhout, SEO Expert

Het team van Groei Experts heeft mij met open armen ontvangen.

– Julien Helmhout

Ik ben Julien Helmhout en ik werk als SEO Specialist bij het snelgroeiende bedrijf ‘Groei Experts’.

In 2019 studeerde ik af na mijn opleiding Marketing & Communicatie. Tijdens mijn opleiding merkte ik al snel dat ik SEO erg interessant vind. Na bij verschillende bedrijven geproefd te hebben, kwam ik terecht in het leuke team van Groei Experts, waar ik met veel plezier werk.

Zo ziet mijn dag eruit

Het eerste wat ik doe is het checken van de (SEO) prestaties van de voorgaande dag. Als er iets opvalt, dan duik ik daar direct in. Daarna bepaal ik mijn focuspunten voor die dag, waarna we de dag met onze daily huddle aftrappen.

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat er veel ruimte is voor eigen initiatief en dat ik voor een groot deel zelf invulling mag geven aan mijn aanpak. Programma’s waar ik mee werk zijn onder andere Search Console, Data Studio, keyword planners en diverse SEO tools.

Mijn functie

De werkzaamheden die ik uitvoer zijn erg divers, en dragen allemaal bij aan hetzelfde doel: zo veel mogelijk organisch verkeer binnenhalen.

Werkzaamheden die binnen mijn takenpakket vallen, gaan zowel over on- als offpage SEO. Denk hierbij aan o.a. het doen van een zoekwoordenonderzoek, schrijven van content en aanleveren van input voor content creators.

Daarnaast ben ik een groot deel van de dag bezig met technische actiepunten, want SEO is voor een groot gedeelte ook technisch.

Het leuke vind ik dat het klantportfolio van Groei Experts erg divers is. Van een cavabedrijf (met heerlijke cava’s) tot aan elektrische steppen: alles komt voorbij!