Home » Jaap Wigbout, Google Ads Expert

Jaap Wigbout, Google Ads Expert

Tijdens de opleiding Commerciële Economie groeide mijn interesse voor online marketing.

– Jaap Wigbout

Mijn naam is Jaap Wigbout. Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Groei Experts als SEA Specialist. De opleiding Commerciële Economie zorgde ervoor dat mijn nieuwsgierigheid naar online marketing groeide.

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik mij verdiept in online marketing. Mijn ervaring heb ik opgedaan door het zelf opstarten van verschillende webshops.

Ik ben passievol, fanatiek en sportief. Daarnaast ben ik veel bezig met persoonlijke groei en ontwikkeling.

Waarom mijn werk zo leuk is

Mijn werk bij Groei Experts is iedere dag uitdagend. Ik vind telkens nieuwe mogelijkheden waarmee ik webshops van klanten naar nieuwe hoogtes kan brengen. Dankzij data kan ik klanten op zó veel verschillende manieren helpen: het verveelt nooit.

Een groot voordeel van werken bij Groei Experts, is dat je in een hecht en ambitieus team werkt. Hierdoor zijn de lijntjes kort en is alles goed bespreekbaar. Er heerst geen hiërarchische sfeer binnen het bedrijf en dat is heel fijn.

Oh, en niet te vergeten: het tafeltennissen! Dit wordt geen enkele dag overgeslagen. Tot nu toe heb ik de meeste potjes gewonnen, ze noemen me daarom ook wel ‘King of the Spin’.

Mijn functie

Als SEA Specialist stuur ik betaald verkeer naar webshops. Dit doe ik voornamelijk via Google Ads, maar ook via andere kanalen.

Mijn werkdag begint met kijken naar hoe de campagnes van klanten lopen. Vervolgens bepaal ik – na de dagelijkse ‘huddle’ – mijn prioriteiten voor de klant op die dag en daarna kan het feestje beginnen!

Ik werk veel met programma’s als Google Ads, Data Studio, Microsoft Ads, Google Spreadsheets en Search Console / Ubersuggest. Daarnaast vind ik het fijn om klanten in mijn aanpak mee te nemen en bouw ik graag een goede band met ze op.